Klas overdragen aan collega

Gaat jouw klas komend schooljaar over naar een groep hoger? En heeft deze groep een andere leerkracht? Dan kun je het eigenaarschap van je klas overdragen aan jouw collega. Dit verwijdert de klas uit jouw account en voegt deze toe aan het account van je collega.

Let op: voor het overdragen dient je collega ook een actief Squla in de klas account te hebben.

Het overdragen van eigenaarschap doe je als volgt:

• Log in op je Squla in de klas account
  • Klik op de knop ‘Klassen’ (in de bovenste witte balk)
  • Klik op de klas die je wilt overdragen aan je collega
  • Klik op de knop ‘Bewerk klas’ (bovenaan het groen/blauwe kader)
  • Vul het e-mailadres in van je collega bij het kopje ‘Draag het eigenaarschap van je klas over’. Door op de knop ‘Eigenaarschap overdracht’ te klikken, draag je het eigenaarschap van de betreffende klas over aan je collega.

Jouw collega krijgt een mail met daarin een link om de overdracht te accepteren. Nadat er op deze link is geklikt, is de klas ook echt overgedragen.