Gaat jouw klas volgend schooljaar naar een andere leerkracht? Dan kun je het eigenaarschap van de klas overdragen. De klas verdwijnt uit jouw account en wordt toegevoegd aan het account van je collega.
Zo draag je een klas over:
- Ga naar 'Klassen' en open de klas die je wilt overdragen.
- Klik rechtsboven op het potloodje.
- Kies 'Wijzig eigenaar'.
- Selecteer een collega of nodig een collega uit via e-mail.
- Je collega ontvangt een e-mail met een link om de overdracht te accepteren.
Je collega krijgt een mail met een link om de overdracht te accepteren. Nadat er op deze link is geklikt, is de klas overgedragen en zie je deze niet meer terug in je leerkracht account.
Wil je de klas samen beheren?
Wil je allebei toegang houden tot de klas? Deel de klas dan met je collega.. De eigenaar blijft in dat geval verantwoordelijk voor het beheren van de klas.
Lukt het overdragen niet?
Dan is de klas waarschijnlijk nog gedeeld met een collega. Een gedeelde klas kan niet worden overgedragen.
Vraag de collega met wie de klas gedeeld is om:
- De gedeelde klas te openen.
- Op het potloodje te klikken.
- 'Verlaat deze klas' te kiezen.
Daarna kan de klas alsnog worden overgedragen.
Alle beschikbare opties vind je in het menu onder het potloodje.
Tags: Squla in de klas, overdragen klas