Wat is dyslexie en hoe weet ik of mijn kind dyslexie heeft?

Dyslexie is een aangeboren stoornis, waarbij een kind moeite heeft met lezen, spelling en het begrijpen van woorden. Het opnemen van nieuwe informatie als klanken, woorden, verhalen en teksten is erg lastig voor hen. En ondanks veel oefenen, gaat een kind weinig tot niet vooruit in zijn of haar taalontwikkeling. Het ‘niet vooruitgaan’ is vaak een belangrijk herkenningspunt voor de ouders.

De officiële diagnose ‘dyslexie’ kan alleen door een arts, gezondheidszorgpsycholoog of een orthopedagoog (opgenomen in het BIG-register) worden gesteld.

Voor meer informatie kun je hier klikken.