Wat is een ouderaccount?

Elk kindaccount is gekoppeld aan een ouderaccount. De nickname van je ouderaccount kun je terugvinden in de bevestigingsmail. In de meeste gevallen is de nickname gelijk aan het e-mailadres waarmee je je hebt geregistreerd op Squla. Het wachtwoord heb je zelf bij het registeren aangemaakt. Ben je deze vergeten? Dan kun je deze wijzigen via leukleren.squla.nl/aanvragen/wachtwoord.

Je kunt als ouder inloggen via leukleren.squla.nl of op de Squla-app.

Via het ouderaccount kun je verschillende dingen doen. Zo kun je de voortgang van je kind op Squla inzien, een weekdoel stellen en je lidmaatschappen beheren. Lees verder voor een uitgebreide toelichting.

Het ouderaccount ziet er als volgt uit via leukleren.squla.nl:

1. Voortgang van je kind op Squla. Klik op 'Bekijk rapport' om het wekelijks rapport van je kind in te zien. Hier kun je de voortgang op Squla van je kind bekijken. Per week zie je de aantal gespeelde minuten per vak. Klik op een van de vakken voor meer details, zo kun je per quiz inzien hoeveel vragen zijn beantwoord en het percentage van goede antwoorden. Klik op 'Overzicht per week' en je kunt met de pijltjes naar links en rechts de voortgang van de andere weken bekijken.

2. Een weekdoel instellen. Stel bijvoorbeeld het doel '30 minuten oefenen in het vak Taal'. Je kind ziet het weekdoel in zijn/haar account. Heeft je kind het doel gehaald? Dan ontvangt hij/zij bonusmuntjes.

Klik op de pagina van je kind en je komt op de volgende pagina:

1. Klik op 'Bewerk profiel' om het profiel van je kind te bewerken. Denk hierbij aan het wijzigen van de nickname, het wachtwoord of de naam.

2. Door op 'Bekijk lidmaatschap' te klikken, kun je het lidmaatschap opzeggen, verlengen of een TaalExtra-lidmaatschap afsluiten voor je kind.

3. Ook hier kun je een weekdoel instellen.

4. Stuur een berichtje naar je kind om hem of haar te motiveren om het weekdoel te behalen of stuur gewoon een lief berichtje ;). Je kind krijgt het berichtje in beeld zodra hij of zij inlogt.

5. Door op het tabblad 'Overzicht per week te klikken' kun je het weekrapport bekijken van deze week en de weken ervoor.

6. Het tabblad 'Alles geoefend tot nu toe' laat zien hoeveel quizzen en vragen er tot nu toe zijn gemaakt.

Klik op 'Lidmaatschappen' om je lidmaatschap te beheren:

1.
 Klik op de knop 'Verleng je lidmaatschap met korting' om het lidmaatschap actief te verlengen met korting.

2. Klik op de link 'Zeg lidmaatschap op' om het lidmaatschap te beëindigen.

3. Klik op 'Koop het TaalExtra-lidmaatschap' om TaalExtra toe te voegen aan je Squla lidmaatschap.TaalExtra is een methode voor kinderen met spellingproblemen of dyslexie. Let op dat je op de knop klikt bij het juiste kind.

4. Via de knop 'Voeg extra kind toe' kun je een lidmaatschap afsluiten voor een broertje of zusje. Uiteraard ontvang je hierbij een leuke familiekorting!

De app-versie van het ouderaccount ziet er als volgt uit:

1. Klik op het pionnetje linksboven om je lidmaatschappen te beheren, het profiel van je ouderaccount te bewerken of om uit te loggen. Meer informatie vind je later in dit artikel (bij de volgende afbeelding).

2. Klik op het tekstballonnetje rechtsboven om alle berichten die je van ons hebt ontvangen te bekijken. Bijvoorbeeld over de uitslag van het watergevecht

3. Je kunt hier het weekrapport bekijken van je kind. Let op: je wordt dan doorverwezen naar de web-versie van het ouderaccount.

4. Je kunt je kind uitdagen voor een Watergevecht. Het Watergevecht kun je alleen via de app spelen, dit is niet mogelijk via de website.

5. Onderaan de home-pagina onder het kopje 'Uitgelicht' zie je belangrijk nieuws van Squla en jullie persoonlijke vriendencode.

Indien je op het pionnetje linksboven hebt geklikt, kom je op onderstaande pagina:

1. Klik op 'Lidmaatschappen' om je lidmaatschappen te beheren (opzeggen of verlengen). Let op: als je hier op klikt, wordt je doorverwezen naar de web-versie van het ouderaccount.

2. Klik op 'Profiel' om het profiel van je ouderaccount bewerken. Zoals het adres, de nickname en het wachtwoord. Let op: je wordt hiervoor doorverwezen naar de web-versie van jouw account.

3. Klik op 'Uitloggen' om uit te loggen van je ouderaccount. Er kan nu een andere speler inloggen op de app. Bij de volgende keer inloggen kun je klikken op de login-tegel van je ouderaccount, zodat je niet opnieuw je nickname hoeft in te vullen. De login-tegel vind je door op de login-pagina van de app naar links of naar rechts te vegen.

4. Inloggen als je kind. Als je hier op klikt, logt de app zich automatisch in op het account van je kind. Let op: je oefent dan ook echt op het account van je kind. Alles wat je doet op dit account heeft invloed op de rapportage en voortgang van je kind op Squla.

5. Klik op het pijltje linksboven om weer terug naar de home-page van het ouderaccount te gaan.

Mocht je vragen hebben over je ouderaccount, dan kun je een mail sturen naar klantenservice@squla.nl. Wij helpen je dan graag verder!

Tags: nickname, ouderaccount, voortgang, rapporten, lidmaatschappen