Hoe gaat Squla om met cyberpesten?

Omdat cyberpesten vooral plaatsvindt via een zogenaamde ‘open chat’ en sociale media, heeft Squla ervoor gekozen om geen open chat aan te bieden.

Wel kunnen spelers tijdens het spelen van een wedstrijdje via een gesloten chat een aantal door Squla voorgeprogrammeerde berichtjes met elkaar uitwisselen. Dit zijn grappige, eigenwijze, lieve, leuke, stoute of aanmoedigende oneliners. Deze veranderen met de tijd zodat het leuk blijft om dit te gebruiken.

Het is op Squla mogelijk om vriendjes te uit te nodigen en te zoeken.  De gegevens die van je kind worden vrijgegeven zijn beperkt. Een vriendje kan alleen de voornaam, nickname, groep en school van jouw kind zien, mits deze zijn ingevuld. Wanneer je kind door een andere speler wordt uitgenodigd om vriendjes te worden, dan krijg je daar een melding van.

Heb je liever niet dat je kind vriendjes wordt met andere spelers, dan kan je deze functie via je ouderaccount uitzetten. Zodra je bent ingelogd op je ouderaccount, klik op de naam van je kind, vervolgens op “Profiel” en daarna “Bewerk profiel”. Onderaan het profiel bij het vakje “Vriendjes accepteren”, kan je kiezen voor de optie die van toepassing op jouw kind.